Luxe koffie

30 maart 2025 - Manilva, Spanje

Donderdag 27 maart;

Eigenlijk zouden we vandaag lekker chillen en wellicht weer naar het strand. Maar we hadden nog wat te doen... De uitstapjes die dinsdag in het zeewater vielen... We wilde Manilva en Estepona perse bezoeken om straks een wel overwogen beslissing te kunnen maken, dus hop toch maar die auto in.

De eerste stop was een ongeplande koffiebreak. Mireille had een leuk koffiezaakje via Instagram gevonden dus daar moesten we heen 😂 Het zaakje zat in Marbella en uiteraard konden we niet even voor de deur parkeren, dus moesten de garage in waardoor de koffie extra luxe werd 😂 Gelukkig was de koffie de moeite waard! Hij werd klaar gemaakt door een super leuke Barista die van haar woonkamer een koffie to go shopje had gemaakt met allemaal lekkere smaken lactosevrije melk. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een cappuccino met kokosmelk en cacaopoeder, te lekker!!

Genoeg over de koffie, de prijs laten we achterwegen en door.

We besloten eerst naar Manilva te rijden zodat we daarna langs de kust via Estepona terug konden.

Manilva... tja leuk om gezien te hebben maar je mist er ook niet perse iets aan als je er niet bent geweest... Schattig dorpje, echt nog Spaans en op 2 verdwaalde toeristen na weinig spannends. Beneden bij de haven van La Duquesa zitten wat restaurants, welke dan wel weer op de toerist gericht zijn. Uiteindelijk moesten we wel echt even wat eten, dus kozen denk ik het beste van het slechtste waarbij de eind conclusie van Patrick  was, ik had het erger verwacht 😂

Na het iet wat tegenvallende Manilva waren we er eigenlijk wel klaar mee, ondanks dat het oude centrum van Estepona super leuk moet zijn, hadden we genoeg gezien. Alles voorbij Malaga is 1 en al toeristen gebeuren, leuk voor als je 2 weken met je gat in het zand wil liggen maar verder ook niet. Daarbij was het nu al behoorlijk druk langs de kust, moet je nagaan hoe het daar is in de zomermaanden 😱 Ons niet bellen! Vamos, op naar Bobby!

De avond sloten we af bij ons tapas restaurantje Manolo, inpakken en ons klaar maken voor de vrijdag. 🇪🇸🌴