Bonjour!
30 maart 2025 - Granada, Spanje
Bonjour, vanuit Frankrijk!
Alle emoties van de laatste dagen zijn redelijk op een rijtje gezet, we hebben vannacht voor het eerst in weken goed geslapen. Wat doet een lekker bed toch wonderen.
We gaan vandaag beginnen aan de laatste etappe van onze reis. Iets eerder dan gepland maar soms lopen dingen zoals ze lopen. Mooi ontwikkelpunt van deze reis, loslaten is het nieuwe vasthouden. De emoties zijn overigens niet allemaal ontstaan door de diverse slecht nieuws berichten die we ontvingen. Er zitten zeker ook fijne emoties tussen. En dat heeft alles te maken met de toekomst plannen. Maar... we plannen niet te veel, behalve dan onze volgende vakanties hahaha.
Goed terug naar de reis die we nog aan het maken zijn.
Maandag 24 maart:
Gelukkig hebben we de foto's nog, want anders zouden we ondertussen echt niet meer weten wat we allemaal gedaan hebben 😂
Mireille begon de dag met een heerlijke yoga/meditatie sessie op het balkon in de zon. Helemaal zen en klaar voor de dag. Op naar het hondenstrand! We besloten toch maar om naar het strand bij ons in het dorp te gaan, ondanks dat het nog niet opgeruimd was, was er nu wel wat meer ruimte om te spelen. En Bobby had geluk, er waren super leuke honden om even lekker mee te spelen! Lekker rennen en vliegen is samen toch het leukste!
Bobby was lekker uitgeraasd dus hup naar huis, broodje eten en de middag spenderen in Granada. Wat een geweldig leuke en verrassende stad. Veel studenten van allelei verschillende culturen. Wat de stad erg gezellig maakt.
We hadden een paar highlights op ons lijstje staan want we wilde niet de hele stad doorkruisen.
Het hoogtepunt van de stad was toch wel de kathedraal. We hebben er ondertussen al een hoop gezien, Patrick heeft er totaal niks mee. Maar het blijft toch altijd bijzonder hoe deze bouwwerken ontworpen zijn. Zelfs als je er niks mee hebt, kan het toch heel mooi zijn.
Naast de kathedraal hebben we ook door de straatjes van Alcaicería gewandeld, dit moet een soort kleine medina voorstellen met kruidenwinkeltjes, typische lokale winkeltjes en andere snuisterijen. Tegenwoordig bestaan de winkeltjes vooral uit souvenirshops maar desondanks wel even leuk om doorheen te lopen. Verder hebben we wat pleintjes bezocht en uiteraard weer even lekker op het terras gezeten bij restaurante Verde Rama, wat ons deed denken aan een mix van Italië, Zuid-Frankrijk en de sinaasappels aan de bomen verraden dat je in Spanje zit. Het toilet was overigens het hoogtepunt van het zaakje 😂 Super leuk aangekleed met een soort mediterraans tuinthema en vogelgeluiden.
Na een paar uurtjes doorgebracht te hebben in de stad, was het tijd om terug naar huis te gaan. Op naar Bobby en we sloten de dag af bij de 3 monkeys 🥰🇪🇸

- Erwin: Hij zal er nu wel zijn gok…
- Mireille, Patrick & Bobby: Dankjewel Er!! Schoonmaak…
- Erwin: Alle zon is je gegund zuster!…
- Mireille, Patrick & Bobby: Genieten doen we zeker Gerrie!…
- Gerrie: Leuk kanjers ik hoop dat…
Alle reacties »