Weekend vibes

28 maart 2025 - Torrox Costa, Spanje

Goedemorgen Lieve volgers,

De laatste week in Torrox Costa is voorbij gevlogen! We Genoten met een grote G. En zijn nu onderweg naar het laatste gedeelte van onze reis, Asturië. Maar eerst zullen we jullie nog even meenemen is de afgelopen dagen.

Zaterdag 22 en zondag 23 maart:

Zaterdag 22 maart;

Nadat we even lekker hadden uitgeslapen, daar is het tenslotte weekend voor. Zijn we naar het hondenstrand in Torre del Mar gereden. Via Facebook kregen we deze tip. Erg leuk strand waar ook wat speeltoestellen voor de hondenkinderen aanwezig zijn. Het strand is wat langer en breder dan bij Torrox waardoor er meer gerend kan worden. Er waren een aantal leuke speelmaatjes voor Bobby. Alleen jammer dat 1 persoon dacht dat je op een hondenstrand gewoon je hond los kan laten en jezelf dan gewoon in de zon kunt gaan zitten, zonder op je hond te letten. Wat resulteerde in een los geslagen hond die van alle andere honden de speeltjes afpakte waardoor iedereen eigenlijk al snel afdroop inclusief wij.

Na het hondenstrand zijn we terug naar Torrox Costa gereden en hebben even heerlijk in de zon bij Café Kunterbunt de beste pannenkoeken van de Costa gegeten met een café con leche en een cola zero. 🥰🥰

Bobby was uitgeteld en ging even lekker chillen, wij gingen door naar Nerja. Nerja heeft toch wel meer ons hart gestolen dan Torrox en we moesten hier dan ook weer even lekker een ijsje eten bij "onze" ijssalon onder de zon. Vervolgens nog even een overheerlijk kip gescoord voor het avondeten eten. Om zo na het eten van HET Carnaval van Torrox te kunnen genieten. Eigenlijk was het carnaval begin maart, maar door het slechte weer hadden ze het verplaats. De avond was echter niet zo lekker als overdag, het was koud, winderig en op een gegeven moment begon het uiteraard weer te regenen. Na een tinto de verano en de nodige foto's hadden we genoeg van de lokale feestvreugde gezien en besloten weer richting onze casa te gaan.

Zondag 23 maart:

De weersvoorspelling voor vandaag vandaag waren niet al te best, maar toch werden we gewekt door de vrolijke vogeltjes en een fijne zonsopkomst. Omdat we dit niet hadden verwacht, hadden we een lazy sunday opstart. We besloten toch even naar buiten te gaan en zijn even lekker gaan wandelen een dorpje verderop, niet veel bijzonders maar wel lekker in het zonnetje. Na de wandeling gingen we even echte koffie drinken. (de Spaanse koffie is niet zo...) Dus voor lekkere koffie moet je hier toch echt bij de Italiaan zijn. We hadden van de week al super lekker pizza gehaald bij Kiosko la Patria, dus we kwamen hier ook uit voor de koffiebreak. En het toeval wilde dat de overheerlijke Italiaanse gebakjes hadden 😋😋 Alles is hier zelfgemaakt dus ook de taartjes.

Na de taart en koffie hebben we Bobby weer even thuisgebracht voor de nodige sunday chill modus.

We vervolgde onze weg het binnenland in en kwamen zo uit bij Fortress of Velez-Malaga

Fortaleza de Vélez-Málaga. 1 van de vele forten langs de kust. De lucht begon al een beetje te betrekken en toen we in het fort stonden kwam het met bakken uit de lucht. We voelde dan ook niet de wil om naar boven te klimmen in de toren voor het uitzicht en dan halverwege de klim weer naar beneden gegaan. Rennend door de regen gingen we terug naar de auto. Ondanks de regen besloten we nog even door te rijden... En kwamen zo uit bij het meer La Viñuela, dit meer is normaal gesproken zo goed als leeg, nu is het gevuld voor de komende 3 jaar... Na een verfrissende hagelbui hielden we het voorgezien en zijn terug naar de kust gereden en kwamen zo uit in Rincon de La Victoria. Wat een leuk plekje! De zon kwam ons weer tegemoet dus hup even lekker aan de wandel en opdrogen in de zon 😂 Als je opzoek bent naar lekker brood? Ga dan zeker naar de Panaderia La Canasta, hier haal je trouwens niet alleen super lekker brood, je kan hier ook eerst even lekker een koffietje doen met een Spaanse lekkernij. 😋

Het lekkere brood van de bakker heeft het ontbijt niet gehaald, want de privé chef had zin om te koken dus die had een lekker maaltijd op tafel gezet 😋😋