Nog 3 nachtjes slapen
23 februari 2025 - Almere, Nederland
Jaaaa het is bijna zover! Nog 3 nachtjes slapen en dan vertrekken we eindelijk. De huiskamer ontpopt zich langzaam tot opslagplaats van de spullen die we meenemen. Bobby heeft de taak als opzichter op zich genomen, want het is natuurlijk wel van belang dat er genoeg spullenen voor hem mee gaan haha.
Het was nog even spannend of de milieusticker voor Frankrijk op tijd binnen zou zijn, deze was ruim op tijd besteld maar kennelijk hadden ze in Frankrijk toch meer tijd nodig. Gelukkig kwam deze gisteren binnen. De sticker is nog niet overal in Frankrijk verplicht, maar met de toeristische routes van Mireille weet je nooit via welke weg je op je eindbestemming komt, dus vandaar dat deze toch maar is besteld.
De gene die Mireille een beetje kennen weten dat zij graag ver van te voren een strakke planning maakt met alle routes, uitstapjes, slaapplaatsen etc. Maar zoals jullie wellicht ook weten kan deze nog wel eens last minute gewijzigd worden ;-) Net zoals dit keer het geval is... (de uitstapjes en dagtripjes staan overigens ook nog niet vast) Er moet tenslotte ook nog ruimte zijn voor spontaniteit :-)
We hadden ons zelf getrakteerd op een lekker luxe hotel voor onderweg in de omgeving van Torrevieja, aan iedereen was gedacht, een lekker zwembad, goede bedden, een uitgebreid ontbijt buffet en het hotel zou super diervriendelijk zijn. Zo hebben ze een eigen entree voor mensen die reizen met een hond, een apart gelegen gedeelte met hotelkamers speciaal voor huisdieren en een heerlijk aangelegd park/bos waar je lekker kunt spelen en wandelen met je hondenkind. Maar.... laat het bos nu vooral bestaan uit een pijnbomen... Op zich niks mis mee en lekker verkoelend zo wandelen en spelen in de schaduw van de bomen. Alleen is er één minpunt... de processierups. In Nederland zijn we hier mee bekend in de zomermaanden maar in Spanje is deze nu al actief. Je zou er vanuit mogen gaan dat bij een luxe hotel welke ook nog diervriendelijk pretendeert te zijn, hier op gelet wordt. Maar we nemen liever het zekere voor het onzekere. Dus moesten we nog even snel opzoek naar een alternatief. Spanje word wel steeds diervriendelijker voor onze trouwe viervoeters maar is nog steeds geen bestemming waar veel hotels te vinden zijn waar deze welkom zijn. (al moet ik zeggen dat dit per regio wel een beetje verschillend is :-) Voor nu hebben we een basic appartement gevonden alsnog wel in de buurt van Torrevieja. Het ziet er verder prima uit, er is gras voor de deur zodat we wel even een wandeling met Bobby kunnen maken en we gaan de volgende dag gewoon wat eerder weg haha.
Aan het einde van de reis zal ik nog de accommodaties met jullie delen, dan kan ik er ook meer over vertellen of dit aanraders of niet...
Voor nu gaan we nog even de laatste spullen uitzoeken en moet er nog 2 dagen gewerkt worden en dan... VAMOS!
Quendoline Blüm:23 februari 2025Wat heerlijk Mireille en co. Heel veel plezier. Ben stiekem een beetje jaloers.
Mireille, Patrick & Bobby:1 maart 2025Dankjewel!! Haha ja dat snap ik, we zijn pas net aangekomen maar nu al aan het genieten 🥰😘